Ainutlaatuinen ulkona oppimisen kansainvälinen suurtapahtuma Ulos – Ut – Out 2017 starttaa Turussa

TIEDOTE 5.6.2017

Ainutlaatuinen ulkona oppimisen kansainvälinen suurtapahtuma Ulos – Ut – Out! starttaa Turussa

Kaksipäiväinen kansainvälinen ulkona oppimisen suurtapahtuma Ulos – Ut – Out! varustaa 500 kasvatus-, nuoriso-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja opiskelijaa uusilla ulkona oppimisen eväillä. Tapahtuman yli sadasta luennosta ja toiminnallisesta työpajasta jokainen osallistuja voi poimia tarvitsemiaan työkaluja työnsä tueksi ja kehittämiseksi, toteaa tapahtumakoordinaattori Maija Ihantola.

Ulos – Ut – Out! -suurtapahtuman avajaisia vietetään Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2017 Turun linnassa. Tapahtuma jatkuu samana iltana ja seuraavana päivänä luonnon helmassa Nuorisokeskus Ahtelassa Sauvossa.

– Luvassa on huippuluentoja linnan saleissa, käytännön työkaluja ulkona oppimiseen sekä osallistujien innostavia kohtaamisia ja keskusteluja. Työpajoissa keskeistä ovat ympäristö-, seikkailu- ja metsäkasvatuksen sekä muut ulkona oppimisen menetelmät. Koulutuksellista antia täydentävät monipuoliset luontoelämykset ja majoitus luonnon helmassa, Maija Ihantola kertoo.

Teemana suomalainen luonto

Ulos – Ut – Out! vastaa akuutteihin yhteiskunnallisiin haasteisiin, kun opetussuunnitelmauudistukset edellyttävät kasvattajilta ja opettajilta uutta osaamista ja globaali ilmastosopimus vaatii toimia kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Tapahtuman lähtökohtana on uudenlainen yhteistyö ympäristö-, seikkailu- ja metsäkasvatusalan valtakunnallisten ja tunnustettujen toimijoiden kesken. Alan tuorein tutkimustieto, parhaat ideat ja pedagogiset menetelmät jalkautetaan kasvatuksen, koulutuksen, nuorisotyön ja sosiaalialan parissa työskenteleville ammattilaisille turvallisen luonnossa tapahtuvan opetus-, kuntoutus- ja kasvatustyön tueksi.

– Liikkuminen luonnossa on ihmiselle luontaista toimintaa, joka lisää hyvinvointia. On tärkeää rakentaa lasten elinikäistä liikumisen iloa, toteaa yksi tapahtuman pääpuhujista, kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka.

– Tapahtumaohjelman aiheet vaihtelevat historiasta tulevaisuuteen, metsästä mereen ja kaupunkiympäristöön. Luonnosta saatava hyvinvointi, kestävä elämäntapa, osallisuus ja vaikuttaminen ovat monimuotoisen tapahtuman kantavia aiheita, Maija Ihantola kuvailee.

Lisätietoja

Ulos – Ut – Out! yhdistää ensimmäistä kertaa neljä tapahtumaa: vuosittain järjestettävät Ympäristökasvatuspäivät ja Seikkailukasvatuspäivät sekä joka toinen vuosi järjestettävät Mitt i Naturen -tapahtuman ja Kasvatus metsässä -foorumin. Tapahtuma on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa ja Euroopan Kestävän kehityksen viikoa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä: FEE Suomi, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen

liitto ry, Suomen ympäristöopisto Sykli Oy, Suomen nuorisokeskusyhdistys ja Valtakunnallinen seikkailukasvatusverkosto, Suomen Metsäyhdistys, Finlands Svenska Idrott rf, WWF Suomi ja Valonia.

Maija Ihantola
tapahtumakoordinaattori
Ulos-Ut-Out!
Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry puh. 041 536 8232 maija.ihantola@luontokoulut.fi www.ulos2017.fi

Avainsanat: koulutus, kasvatus, ilmiöoppiminen, ulkona oppiminen, toiminnalliset menetelmät