ULOS-UT-OUT 2023 – tule mukaan rakentamaan suurtapahtumaa!

Suomen suurin ulkona oppimisen tapahtuma ULOS-UT-OUT järjestetään 13.-15.6.2023 Nurmeksessa. Se on satojen opettajien, kasvattajien, ohjaajien, päättäjien, tutkijoiden ja opiskelijoiden kohtaamispaikka, joka järjestetään isolla yhteistyöllä. Tulisitko järjestämään tapahtumaa yhdessä? Lue lisää ja valitse sinun organisaatiollesi sopiva tapa olla mukana!

UUlos omista kuplista!
Ulos luontoon!
Ulos oppimaan!

UUt ur din bubbla!
Ut i naturen!
Ut för att lära in!

OOut of the bubble!
Out into nature!
Get out to learn!


UUO2021-tapahtuman tallenteet

Piti tehdä ulkona oppimisen LIVE-tapahtuma kansallismaisemassa. Tehtiin ONLINE-tapahtuma lähimetsiin. Digiharppauksen myötä talteen saatiin suurtapahtuman verran tallenteita. Poimi tästä maistiaiset tai vaikka koko kattaus UUO2021-tapahtumasta! Monet materiaalit soveltuvat suoraan myös oppitunneilla käytettäväksi. Materiaaleista löytyy hyviä työkaluja ilmastokriisin ja luontokadon käsittelyyn, toivon löytämiseen, tulevaisuuden rakentamiseen ja ulkona oppimisen moniin menetelmiin eri kohderyhmille!

Lue myös tarina siitä, miten UUO2021-tapahtuma taivuteltiin taskuun ja takapihoille (linkki tulossa).

Esimerkkejä tallenteista

  1. Meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi visioi avajaispuheenvuorossaan, miten miltä Suomen lajisto, maisemat ja elinympäristöt näyttävät, kun nykyiset lapset ja heidän lapsensa ovat aikuisia? Kotakorven jälkeen puheenvuoro on Tero Vesterisellä ja lopuksi Vesterinen yhtyeineen esiintyy.
  2. Ulkona oppimisen maailmantähti professori Sean Blenkinsop johdattelee kuulijansa tarkastelemaan luontoa yhteisöllisyyden, kulttuurin sekä kolonisaation näkökulmista. Puheenvuoronsa Blenkinsop on kuvannut Kanadan alkuperäiskansan Squamishien alueella, seisoen 500-vuotiaan Douglaskuusen edessä. Esitys on tekstitetty suomeksi!
  3. Suomen suurimman sisävesien suojeluhanke Freshabit LIFE IP:n tutkijat äänessä: pulahda pinnan alle, kuule raakkujen lemmenloman kuulumiset ja tutustu taimeneen, jonka taival tyssäsi esteeseen. Esitys sopii hyvin myös oppitunnilla esitettäväksi.

1.

2.

3.

Tutustu kaikkiin ULOS2021-tapahtuman tallenteisiin ja virtuaalipajoihin!

UUO2021 teemareput löydät myös MAPPAsta!

Ulos omista kuplista - Ulos luontoon - Ulos oppimaan! ULOS-UT-OUT järjestetään jälleen 13.-15.6.2023. Tulisiko sinun organisaatiosi järjestäjäksi tapahtumaan? Tuottajatiimissä olet eturivissä, teet isosti yhdessä ja vaikutat! Lue lisää https://ulosutout.fi/fi/etusivu/ #ulos2023 #ulos2021

Suomen suurin lintutapahtuma, BirdLifen pihabongaus 29.-30.1. lähestyy! Antamalla viikonlopustasi tunnin aikaa lintujen havainnointiin osallistut samalla arvokkaan tiedon kerryttämiseen talviluontomme lintulajistosta. #linnut #pihabongaus

Suomen suurimman ulkona oppimisen tapahtuman kamppismateriaaleja tarjolla! Kaikki kasvattajat ja opettajat, käykäähän penkomassa
#ympäristökriisi #ympäristökasvatus #ilmastokriisi #luontokato https://twitter.com/UlosUtOut/status/1486057679437058050

🌿 Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton mielenkiintoinen ja hyödyllinen materiaalipankki
🌱ulkona oppimisen, ympäristökasvatuksen ja kestävän elämäntavan edistämiseen.
🌞Mukana Kerttu Kotakorven ennuste vuodenaikojen kehittymisestä.
#kestävätulevaisuus @KKotakorpi https://twitter.com/haeMAPPAsta/status/1486055012342063105

Load More...