Ohjelmahaku avataan keväällä 2022!

UUO2023 -tapahtuman ohjelman rakennetaan yhteistyöllä ja ohjema kootaan sekä järjestäjien omista että avoimella ohjelmahaulla kerätyistä ehdotuksista. Ohjelmahaku käynnistyy keväällä 2022. Tapahtuman tuottajista koostuva työryhmä tekee ohjelmavalinnat syksyllä 2022. 

Haluaisiko organisaatiosi isomman roolin tapahtuman järjestelyissä? Tutustu tapahtumaorganisaatioon ja tule mukaan yhteistyöhön!

Näin ehdotat ohjelmaa:

 • Hae itse ohjelman tekijäksi
 • tai ehdota ohjelmaa, johon haluaisit osallistua. Tiedätkö hyvän tyypin puhujaksi tai asiantuntijaksi tai onko sinulla mielessäsi ongelma, johon haluaisit löytää ratkaisun? Kerro se järjestäjille!

Haussa seuraavia ohjelmaosioita:

 • Työpajat tarjoavat käytännön työkaluja opetus-, kasvatus- ja nuorisotyöhön. Ne ovat menetelmiltään toiminnallisia ja järjestetään pääsääntöisesti ulkona. Työpajan kesto on joko 1,5h (lyhyet työpajat) tai 3h (pitkät työpajat). Poikkeustapauksessa työpaja voi olla myös pidempi. Lyhyet työpajat vedetään 1-2 kertaa tapahtuman aikana. Pitkät työpajat järjestetään vain kerran. Työpajoja järjestetään erikseen live-osallistujille, sekä joitakin erikseen online-osallistujille. Voit itse valita järjestetäänkö työpajasi livenä vai online. Työpajoista voi suunnitella lisäksi offline-toteutuksen tapahtuman jälkeen ULOS on IN -tapahtumassa järjestettäväksi. Työpajoihin (live ja online) voi kuulua myös etukäteen tehtäviä ennakkotehtäviä.
 • Pyöreissä pöydissä etsitään yhteistyössä ratkaisuja toivottuihin muutoksiin: tunnistetaan muutoksen esteitä ja ylitetään niitä. Pyöreät pöydät järjestetään virtuaalisesti, jolloin niihin voi osallistua paikkariippumattomasti, ja asiantuntijavieraiden kutsuminen mukaan on mutkatonta ja joustavaa. Pyöreitä pöytiä ei tallenneta, mutta niistä kootaan tuotokset talteen jatkokäyttöä varten. Pyöreisiin pöytiin voi kuulua myös esimerkiksi tallenteita tai muuta oheismateriaalia, johon osallistujat tutustuvat ennakkotehtävänä.
 • Tietoiskut ovat lyhyitä, noin 15 min puheenvuoroja omasta tutkimuksesta, kehitetystä menetelmästä, onnistuneesta kokeilusta, meneillään olevasta hankkeesta tai tulevasta kampanjasta jne. Tietoiskut tallennetaan etukäteen jolloin osallistujat voivat seurata niitä ajasta ja paikasta riippumattomasti tapahtuma-alustalta. Puheenvuoro voi sisältää myös muuta aineistoa tai vuorovaikutteisia tehtäviä. Vuorovaikutus puhujien ja kuuntelijoiden välillä tapahtuu sovelluksen fiiliksissä (tapahtuman oma sosiaalinen media).
 • Keynote-puheenvuorot eli pääpuheenvuorot ovat n. 45 min vuorovaikutteisia puheenvuoroja, esitetään suorana sekä tapahtumapaikalla olevalle sekä striimataan etänä tapahtumaan osallistuville.
 • Verkostotapaamiset kokoaa sinun verkostosi yhteisen iltanuotion tai -ohjelman ääreen. Kokoontuminen voi olla paikanpäällä tai virtuaalisesti kuten haluatte. ULOS-UT-OUT on mainio paikka kokoontua yhdessä kouluttautumaan, kohdata, ja löytää myös toimijoita. Ketä sinä haluat kutsua koolle. Verkostot kokoontuvat keskiviikkoiltana – esitä toiveesi tapaamisenne tarpeista – mietitään yhdessä teille sopiva ratkaisu!

Aikataulu:

 • Ohjelmahaku avataan keväällä 2022
 • Ohjelmavalinnat tehdään lokakuussa 2022
 • Ohjelma julkaistaan marraskuussa 2022

UUO tarjoaa ohjelmantekijöille:

 • Alennuksen tapahtuman osallistumismaksusta (1 hlö per työpaja/puheenvuoro/pyöreä pöydän fasilitaattori)
 • Näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä itse tapahtumassa että sen viestinnässä ja markkinoinnissa
 • Verkostoitumis- ja yhteistyömahdollisuuksia