Ohjelma

UUO2023 -tapahtuman ohjelma rakennetaan yhteistyöllä syksyn 2022 aikana. Ohjelma julkaistaan joulukuussa 2022.

Teemana:

Siltoja rakentamassa – yhdessä tulevaisuuteen
Vi bygger broar – tillsammans för framtiden
Building bridges – together for our future

Täydennysehdotuksia ohjelmaan?

Menikö ohjelmahaku ohi? Voit vielä ehdottaa työpajaa tai virtuaalista puheenvuoroa. Tutustu ohjelmaosioiden kuvauksiin ja täytä lomake. Ehdotuksesi on tullut perille, mikäli saat vahvistuksen sähköpostiisi.

Haussa seuraavia ohjelmaosioita

Työpajat

 • Työpajat (paikan päällä) ovat menetelmiltään toiminnallisia ja ne järjestetään pääsääntöisesti ulkona tapahtumapaikalla. Työpajan kesto on joko 1,5h (lyhyet työpajat) tai 3h (pitkät työpajat).Työpajat voidaan vetää 1 tai 2 kertaa tapahtuman aikana (vetäjän toiveesta, ja osallistujien kiinnostuksesta riippuen). Työpajoihin voi kuulua myös ennakkotehtäviä.
 • Virtuaalityöpajat suunnitellaan erityisesti verkon kautta osallistuville. Ne ovat vuorovaikutteisia ja/tai toiminnallisia, ja niihin voi osallistua etäyhteydellä (video- tai ääniyhteys) tai työpajan omaa keskustelupalstaa (tapahtuma-alustalla) hyödyntäen. Työpaja toteutetaan ohjattuna tiettynä ajankohtana, tai se voi olla omatoimipaja, jolloin siihen voi osallistuja ajasta riippumattomasti. Virtuaalityöpajan kesto on 1,5h tai 3h. Omatoimipajan kesto voi poiketa tästä. Työpajoihin voi kuulua myös ennakkotehtäviä.
 • Voit halutessasi suunnitella työpajastasi lisäksi virtuaalitoteutuksen esitettäväksi syksyllä 2023 ULOS on IN-tapahtumassa. ULOS on IN -tapahtuman pajojen tulee toimia omatoimisina (eli ilman ohjausta).

Pyöreät pöydät

 • Pyöreissä pöydissä etsitään yhteistyössä ratkaisuja toivottuihin muutoksiin: tunnistetaan muutoksen esteitä ja ylitetään niitä. Niiden kesto on 1,5h ja ne järjestetään virtuaalisesti tai paikanpäällä, tai hybridi-toteutuksena. Pyöreitä pöytiä ei tallenneta, mutta niistä kootaan tuotokset talteen jatkokäyttöä varten. Pyöreisiin pöytiin voi kuulua myös esimerkiksi ennakkotehtäviä kuten tallenteita tai muuta oheismateriaalia.

Puheenvuorot

 • Puheenvuorojen kesto on noin 15 min. Voit kertoa omasta tutkimuksesta, kehitetystä menetelmästä, onnistuneesta kokeilusta, meneillään olevasta hankkeesta, tulevasta kampanjasta jne. Puheenvuorot tallennetaan video- tai äänitallenteena etukäteen ja ne voivat olla muodoltaan esimerkiksi yhden puhujan videoluentoja tai keskustelumuotoisia podcasteja. Tallennetut puheenvuorot on katsottavissa ajasta ja paikasta riippumattomasti tapahtuma-alustalla. Tallenteen teossa kannattaa kiinnittää erityishuomiota äänen laatuun: käytä kuulokemikrofonia puhelimen tai tietokoneen sisäänrakennetun mikrofonin sijaan. Puheenvuoro voi halutessasi sisältää myös yleisön aktivointitehtävän, tai oheismateriaalia. Voit halutessasi kommunikoida kuullijoidesi sekä muiden puhujien kanssa tapahtumasovelluksen keskustelualueella.

Verkostotapaamiset

 • Verkostotapaamiset kokoavat sinun verkostosi yhteisen iltanuotion tai -ohjelman ääreen. Kokoontuminen on tietysti parhaimmillaan paikanpäällä, mutta virtuaaltoteutukset ovat myös mahdollisia!. Verkostotapaamisen kesto on n. 1h ja se järjestetään pääsääntöisesti ti tai ke päivällisen jälkeen. ULOS-UT-OUT on mainio paikka kokoontua yhdessä kouluttautumaan, verkostoitumaan, tutustumaan tai ihan vaan tapaamaan toisia pitkästä aikaa. Ketä sinä haluat kutsua koolle?

Aikataulu:

 • Ohjelmahaku avataan keväällä 2022
 • Ohjelmaan tehdään täydennyksiä marraskuussa
 • Ohjelmavalinnoista ilmoitetaan hakijoille marraskuussa 2022
 • Ohjelma julkaistaan joulukuussa 2022

UUO tarjoaa ohjelmantekijöille:

 • Alennuksen tapahtuman osallistumismaksusta (1 hlö per työpaja/puheenvuoro/pyöreä pöydän fasilitaattori)
 • Näkyvyyttä ja vaikuttavuutta sekä itse tapahtumassa että sen viestinnässä ja markkinoinnissa
 • Verkostoitumis- ja yhteistyömahdollisuuksia

Haluaisiko organisaatiosi vielä isomman roolin tapahtuman järjestelyissä? Tutustu tapahtumaorganisaatioon ja tule mukaan yhteistyöhön!