Övrigt program / Muu ohjelma / Other program

Elokuvat / Films

Näytökset / Showtimes

Ti/Tue 20:30 Vedenneito / Maiden of the lake
Ke/Wed 10:45 Vedenneito / Maiden of the lake
Ke 17:30 Arvokas metsämme
Ke 20:30 Arvokas metsämme

Vedenneito kertoo 13-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaista hetkistä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä, kaikkina neljänä vuodenaikana. Yhdessä serkukset menevät koskemattomaan metsään, uivat, kalastavat ja keräävät mustikoita. Talvella he yöpyvät järven jäällä, revontulten alla. Keväällä he kohtaavat maailman harvinaisimman hylkeen, saimaannorpan. Elokuva innostaa ja rohkaisee lapsia ja vanhempia menemään ulos ja seikkailemaan luonnossa! Kesto: 1 h 11 min.

Vedenneito on osa FRESHABIT LIFE IP- hankkeen järjestämää teemaa Veden valtakunta.

Arvokas metsämme -dokumenttielokuva käsittelee metsien arvokasta käyttöä ja sen muutosta. Se on puheenvuoro metsien arvostuksen ja korkeamman jalostusasteen puolesta. Elokuva esittelee useita tulevaisuuteen kurkottavia innovaatioita, ajatuksia ja ihmisiä niiden takana. Lisäksi elokuva monipuolistaa kuvaa siitä miten tärkeitä metsät Suomelle ovat ja miten erilaisia arvostuksia niihin liittyy. Kesto noin 80 minuuttia. Elokuvan on rahoittanut Marjatta ja Eino Kollin säätiö, joka tukee metsäalan kehitystä.

Molemmat elokuvat on ohjannut palkittu ja luontodokumenteistaan tunnettu Petteri Saario.

Haaksirikko-saari

Kati Lappalainen
Riveria Niittylahti

Non-stop -ohjelma

Tarjolla vesistötoimintaa: melontaa (kajakit/inkkarit/lautat), kuivapukuja ja mahdollisesti myös köysitoimintaa non-stop -periaattella.

Riveria-leiri pystytetään Pielisen rannalle: leirissä on 2 puolijoukkuetelttaa ja yksi kota. Kodan sisällä on kotakeittiö, jossa valmistetaan nuotioruokaa. Leirissä voivat myös yöpyä kaikki ketkä haluavat ja mahtuvat.

Minun ilmastotaitoni nuotiopiiri

Henna Laininen
Taideyliopiston Kuvataideakatemia

Ti & Ke klo 20:30

Tule kertomaan kokemuksiasi siitä, minkälaisia ilmastotaitoja ja kestävän elämäntavan valmiuksia kouluissa pitäisi opettaa! Nuotiopiirissä Minun ilmastotaitoni -radiodokumenttisarjan tekijät kertovat tekeillä olevan sarjan syntyprosessista ja haastattelevat nuotipiirin osallistujia koulujen taito-opetuksesta sarjaa varten. Minun ilmastotaitoni on syksyllä 2020 ilmestyvä radiodokumenttisarja, jossa opetellaan ilmastotaitoja sekä keskustellaan kestävän elämäntavan mahdollisuudesta. Sarjan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa kuvataiteilija-tutkija Henna Laininen ja äänisuunnittelusta Eero Nieminen. Kuuntele tekijöiden edellinen yhteistyö, ilmastonmuutosaiheinen radioessee Sulamisvesissä Yle Areenasta: https://areena.yle.fi/1-4553151″

Verkostojen tapaamiset

Ulos-Ut-Out -tapahtuman päivällisten aikaan on mahdollisuus verkostojen kokoontumiselle. Ehdota kokoontumista!

Muikku-verkosto (ke klo 19:00)
eli Itä-Suomen ympäristökasvatusverkosto
Koollekutsuja: Mari Wikholm, Kuopion luonnontieteellinen museo

Itä-Suomen seikkailukasvatusverkosto (ke klo 19)
Koollekutsuja: Lauri Kuhmonen, Riveria Niittylahti, Kasvatus- ja ohjausalan opettaja

Ulko-opet ry (valtakunnallinen) (ke klo 19)
Jäsenet ja toiminnasta kiinnostuneet tervetulleita!
Koollekutsuja: Sanna Jahkola, Ulko-opet ry

Kohtavaaran luonto- ja historiapolku

Omatoimiohjelma

Kohtavaaran luonto- ja historiapolkuun voit tutustua työpajan #407 lisäksi myös omatoimisesti. Polku alkaa Haikolan talon pysäköintialueelta (Opistontie 7, noin 9 km Hyvärilästä) ja kiertää Kohtavaaran rinteillä. Tarkemmat ohjeet ovat pysäköintialueen opastuskilvessä.

Polun kulkija pääsee metsän rauhaan ja näköalatornille, mistä avautuu pienoiskolimainen maisema Pohjois-Pieliselle, sekä aikoinaan vaaran laella sijainneen Sarkkisten Kohtavaara-tilan rakennusten perustuksille. Polun pituus on noin 1,6 km. Reitin varrella on lisää opastuskilpiä, joissa on tietoja alueen historiasta ja luonnosta.

Lue lisää Kohtavaaran luonto- ja historiapolun ja Toivontornin esitteestä.